Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите, коментира премиерът Бойко

...
Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите, коментира премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов: Главчев не трябваше да си изпуска нервите, БСП да се върне

Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите, коментира министър председателят Бойко Борисов отстраняването от съвещание на Народното събрание на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от шефа на Народното събрание, предава OFFNews.bg 

Историята се повтаря, тъй като единствено преди две години, когато госпожа Нинова и Българска социалистическа партия бяха мандатоносител, ГЕРБ излезе от Народното събрание. Тогава пристигна Мартин Шулц и ми сподели: " Бойко, няма нищо по-лошо от политиката на празния стол. Ние като социалисти считаме, че е редно да се върнеш в Народното събрание, тъй като сте прогнозируема, европейска партия, член на ЕНП и това не е вярно ". Това беше един петък и в сряда върнах партията в Народното събрание ", напомни Борисов.

Той разяснява и отчета на Европейска комисия , който съгласно него е справедлив. 

" На диалога с вицепремиера Тимерманс преди няколко дни в Брюксел той регистрира и това го сподели и обществено, че от май месец насам има прогрес. Ще си поемем всичко, което имаме като ангажимент. Няколко задания имаме в Народното събрание, които също до края на годината ще станат. Не се шуми доста, само че отново изпреварваме Румъния - по този начин, както беше през 2012 година и аз съм уверен, че 2018 година в края ще сме направили всичко, което Европейска комисия твърди ", сподели Борисов.

Ние си знаем, че не сме идеални, че имаме да дооправим още неща, само че институциите са, мисля, задоволително уверени и в Брюксел са сигурни, че ще ги създадем. Затова виждате в техническите параметри има ясно казано какво би трябвало да се довърши, само че няма нови рекомендации. Мисля, че политическата оценка е задоволително добра, с цел да сме оптимисти и да ни окуражи да работим по-добре ", сподели още Борисов. 

Министър ръководителят разяснява думите на президента Румен Радев , който съобщи, че ще има триумфи
в правосъдната система, когато политиците стартират да се регистрират пред жителите, а не пред
Брюксел.
Бойко Борисов съобщи, че еднообразно значимо е отчитането и пред хората, и пред Европейска комисия.
" Какво става - Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Ясно е какво ще стане, в случай че мине вотът. Пак ще са дружно ", съобщи още Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР